Translate

zondag 4 november 2012


 Sollicitatiegesprek bij een notariskantoor

Vandaag heb ik een sollicitatiegesprek. Heb van tevoren opgezocht waar ik moet zijn, welke trein en bus ik nodig heb en zorg ervoor dat ik ruim op tijd ben. Heb een mooi pak gekocht, subtiele make-up op en heb speciaal mijn schoenen gepoetst voor dit gesprek. 

Via een uitzendbureau ben ik in contact gekomen met dit notariskantoor. Ben voorgesteld en mocht meteen langskomen. Ze vonden me interessant. Ben een hbo-juriste, zeer gemotiveerd en enthousiast, heb ervaring met dossiervorming, ben accuraat en klantgericht dus ben de ideale kandidaat voor deze functie. Dit is een mooie junior juridische functie waarbij ik doorgroeimogelijkheden heb en me verder kan verdiepen en specialiseren in het recht. Ben benieuwd wat voor sfeer er hangt op dit notariskantoor. Heb de website wel bekeken en het kwam erg formeel over, maar dat moet je echt zelf ervaren. 

Haal nog een keer adem, loop naar het kantoor en meld me netjes aan bij de receptie. Pas met mijn mooie pak prima bij dit kantoor. Heb niet vaak een pak aan, maar als ik het aan heb dan voelt het fijn. Krijg er meer zelfvertrouwen van en houd ervan om er goed uit te zien. 

Zit te wachten op mijn gesprekspartner. Hoe zal ik overkomen? Wat voor persoon zoeken ze? Pas ik in het team? Wat houdt de functie precies in? Hoe zullen ze omgaan met mijn stotteren? Zit mijn haar goed? 

Mijn gesprekspartner komt eraan en geef hem een stevige hand en volg hem richting de lift. Het gaat over koetjes en kalfjes totdat we aan een tafel tegenover elkaar zitten. Ik krijg de kans om iets over mezelf te vertellen en stotter een beetje en word meteen afgekapt met de mededeling dat dit kantoor niet zit te wachten op iemand die stottert. We zijn op zoek naar iemand met goede sociale en communicatieve vaardigheden en daar kon ik het mee doen. 

Na drie minuten stond ik met mijn gemaakte reiskosten weer buiten en ben helemaal beduusd want kan die junior juridische functie gemakkelijk aan. Kan goed luisteren, heb empathisch vermogen, ben klantgericht en sociaal, houd van presenteren maar dat telt allemaal niet mee omdat ik stotter. Onbekend maakt onbemind! Het zegt meer over de sociale en communicatieve vaardigheden van mijn gesprekspartner, dan over mezelf. Dit is geen geschikt kantoor voor me. Op naar de volgende kans!

2 opmerkingen:

  1. Helemaal waar, dit is niet de plek waar jij gelukkig wordt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zou dit toch eens melden bij de NVP sollicitatie commissie. Dit is toch onbehoorlijk? Je hebt niet eens de kans gehad je verder te presenteren. Natuurlijk wil je hier niet werken, maar dit is gewoonweg onbeschoft!

    BeantwoordenVerwijderen